Disney,  Natuurmomenten

De grote alexanderparkiet

november 2020
En dan blijkt wel weer dat leden van een koninklijke familie ook maar gewone wezens zijn. Want daar zat ik, ontspannen op de bank met Disney te catflixen (= Netflix kijken met je kat), toen opeens het gevoel me bekroop dat er naar ons gekeken werd. Ik draaide m’n hoofd en ja hoor, vanuit de tuin keek hij me recht in de ogen aan, Alexander! Alexander de Grote bleek dus gewoon Alexander de Gluurder te zijn, tsjonge…

De Grote Alexanderparkiet in Amsterdam Nieuw-West

De Grote Alexanderparkiet

Sinterklaas en de Grote Alexanderparkiet
De eerste keer dat deze XL halsbandparkiet met z’n mooie rode vlek op de schouder bij ons op bezoek kwam, was gek genoeg óók in Sinterklaastijd. Oorspronkelijk komt deze parkiet uit Zuid- en Zuidoost-Azië, maar ik begin nu toch werkelijk te denken dat hij uit Spanje komt en gewoon achter de stoomboot aan gevlogen is!

De Grote Alexanderparkiet met die mooie rode vlek op zijn vleugel