Natuurmomenten

Alles wel, bij de lepelaars

mei 2013
Vanmorgen tijdens m’n hardlooprondje, bleef ik weer even bij de lepelaars staan; ze vormden zo’n mooi plaatje. De een stond op het nest en de ander er vlak naast op een tak, alsof hij de wacht hield. Jammer genoeg had ik geen camera bij me, dus ging ik zojuist na m’n werk nog maar eens een kijkje nemen.

Ma lepelaar was alleen en zat op het nest; er was niet zoveel te zien. Maar net toen ik weg wilde fietsen, kwam pa aangevlogen om in een boom tegenover het nest neer te strijken. Wat een machtig mooie vogel. Ik zette m’n fiets dan ook snel tegen een boom om foto’s te kunnen maken, waarbij ik steeds verder de bosjes in liep. En hoewel ik me steeds meer een malloot begon te voelen – vooral door passanten die mijn kant opkeken met een blik van ‘wat doet die dame daar in de bosjes’ – was het me zeker weer waard!

Pa lepelaar komt aangevlogen.

Hij leek me goed in de gaten te houden.

Het leek wel of de lepelaar me in de gaten hield.

*  *  *

Lepelaars Sloterpark Amsterdam Nieuw-West 2013: