Natuurmomenten

Boeddha en parende ooievaars Vondelpark

boeddha

maart 2016
De vogels in de stad verkeren momenteel niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk met hun hoofd in de wolken: de lente hangt in de lucht en het geflikflooi is weer in volle gang! De vraag die ons bezighield, was of ooievaar Manke Nelis (te herkennen aan zijn manke poot), zich wederom zou gaan voortplanten in het park. Hoewel hij dit al enkele jaren succesvol doet, was het even afwachten of hij het nieuwe nest dat vorig jaar geplaatst is, wel zou accepteren (vervanging nest Vondelpark). Nou… gezien de aanwezigheid van de dikke Boeddha in het Vondelpark, hoeven we ons daar helemaal geen zorgen over te maken.

Paul Koene

Paul Koene heeft het Vondelpark om de hoek en is dan ook dagelijks tussen het stadse groen te vinden. Hij werkt o.a. als fotograaf en neemt tijdens het wandelen geregeld zijn apparatuur mee op zijn rug. Geen kleine zakcamera zoals ik, maar zwaar spul.
Paul stuurde mij zijn foto’s van ooievaars en nijlgans, wat mij inspireerde tot deze Vondelparkupdate.

Dikke Boeddha
De dikbuik Boeddha komt van oorsprong uit China en staat erom bekend vruchtbaarheid en geluk te brengen. Hoe bijzonder dus, dat deze Boeddha juist in de voortplantingsperiode in de gedaante van een nijlgans in het Vondelpark neergestreken is.

Dikbuik Boeddha in de gedaante van een nijlgans - Vondelpark

Zoals onderstaande foto duidelijk laat zien, leidt Boeddha’s aanwezigheid de lenteperikelen in goede banen: geluk te over op het nieuwe nest (over een tijdje weten we hoe vruchtbaar de bezigheden geweest zijn)!

Parende ooievaars op het nieuwe nest

Parende ooievaars Vondelpark op het nieuwe nest

Happy Boeddha kijkt tevreden toe.

Dikbuik - Happy - Boeddha in de gedaante van een nijlgans - Vondelpark

Want wat zijn de ooievaars lief voor elkaar.

Parende ooievaars Vondelpark op het nieuwe nest

Gloednieuwe kinderkamer
En tuurlijk, een beetje optimisme kan natuurlijk geen kwaad hè? Met stijl wordt dan ook de nieuwe kinderkamer ingericht.

Ooievaar wil nieuw nest behaaglijk maken

Hmm, waar zullen we deze dot nu eens deponeren?

Ooievaar wil nieuw nest behaaglijk maken

To be continued…