Boekennest

Een nestje met boeken van Marjori Hong. De eerste twee zijn al uitgevlogen, het derde boek staat op punt van uitvliegen en op een vierde wordt alweer gebroed.

2023 – Groene tijden, slechte tijden – Gefladder deel 2
2021 – Natuur met een knipoog – Gefladder deel 1
2010 – Kronkels van een doorsnee vrouw – Nou ja, doorsnee…?

Gefladder

Boeken vol alledaagse natuur
Omgaan met een burn-out. Dat betekende voor Marjori dat zij in 2008 nog vaker en met nog meer aandacht de natuur opzocht. Het resulteerde al snel in een website vol Gefladder. En hoewel de vele anekdotes sinds 2021 niet meer allemaal op de website te lezen zijn, zijn ze zeker niet verloren gegaan. Het archief vormt nu immers de basis voor een kleurrijke boekenreeks.

Kronkels van een doorsnee vrouw

Boek vol alledaagse zaken
In een periode vol haast, druk en drukte – én idioterie – ontstond het materiaal dat in 2010 leidde tot Marjori’s eerste boek. In 2021 is het met een aantal extra verhalen opnieuw uitgebracht.

Heel onwennig allemaal, maar daar had buurmeisje Lucky van 10 jaar maling aan. Die stond opeens voor de deur met de mededeling dat Marjori van haar juf wel in de klas over haar boek mocht vertellen. “Ehm, wát?!” was Marjori’s benauwde reactie. Het was immers geen kinderboek, dus dat haar buurmeisje het zo leuk vond en er op school over verteld had, kwam nogal uit de lucht vallen. Toch zat Marjori kort daarna op de Pieter Jelles Troelstraschool in een klas vol enthousiaste kinderen met hun juf. Een bijzondere en leuke ervaring.