Natuurmomenten

Boomkruiper in bad

mei 2012
Nog niet één keer was het me gelukt om een boomkruiper op de foto te zetten.
Ik heb het natuurlijk wel eens geprobeerd (en blijf heus wel m’n pogingen wagen), maar die beestjes zijn niet makkelijk. Ze kruipen heel snel in een spiraal van onderaan de boomstam naar boven, dus steeds wanneer ik denk dat ik hem scherp in het vizier heb, is hij weer naar de andere kant van de boom verdwenen. En erachteraan hobbelen heeft ook geen zin, want voor je het weet ben je rondjes om de boom aan het rennen (inderdaad, dat weet ik uit ervaring en dan voel je je vrij lullig).

En dan ben je gewoon aan het werk
Ik zat te typen, keek al nadenkend even opzij de tuin in en huh?… daar schoot een boomkruiper het badje in. Had ik dat nou goed gezien? Snel greep ik m’n fototoestel en hoopte een paar duidelijke foto’s te kunnen maken.

Het is toch wat. Wat in het park nooit gelukt is, gebeurt zomaar thuis. Niet de meest geweldige foto’s, maar de boomkruiper is overduidelijk te herkennen.

En dan is daar opeens de boomkruiper in het vogelbadje

Dát was even lekker.

Boomkruiper komt uit bad

Maar wie is die dame die daar achter het raam staat?

Boomkruiper heeft van bad genoten (ook al kijkt hij wat ontevreden)