Natuurmomenten

Checklist koolmezen

maart 2012
De koolmezen zijn in de voor- en in de achtertuin alweer druk bezig met de komende zwangerschappen en het opknappen van de kinderkamers. Ze gaan nestkastje in, nestkastje uit, in, uit, in, uit.

Binnenkort zal ik het nestmateriaal dus maar weer op gaan hangen, zodat ook de dekentjes afgevinkt kunnen worden. Net als de vorige jaren zal het vast weer een boeiend schouwspel opleveren. Zo leuk om die mezen van het nestmateriaal te zien plukken. En wat ze laten vallen, wordt dan dankbaar door de merels, roodborstjes en winterkoninkjes in gebruik genomen.

Pimpelmees met nestmateriaal, twee jaar geleden

Pimpelmees plukt van nestmateriaal

Boodschappen
Met de bedoeling om mozzarella en pesto te kopen, liep ik gistermiddag de Lidl binnen. Het eerste waar men tegenaan liep, waren de karren vol voorjaarsbloeiers. Bepaald niet wat er op m’n boodschappenlijstje stond, maar o zo gezellig. Het paste uitstekend bij het mooie weer en ook bij m’n voornemen om het ‘vogels voeren’ even te minderen (i.v.m. de muizen) en de tuin weer kleur te geven.

Met m’n armen vol madeliefjes – met ergens daar tussenin de pesto en mozzarella – kwam ik weer bij m’n fiets aan. Nu hoefde ik alleen nog maar zonder brokken naar huis te fietsen. Check!