Natuurmomenten

De kauwen van hiernaast

maart 2015
In en om de schoorsteen van mijn buren op de andere hoek, is weer heel wat bedrijvigheid gaande. Begin februari gingen die kauwen van hiernaast alweer geregeld schoorsteen in en schoorsteen uit. Dit maakte duidelijk, dat het niet lang meer zou duren voor ze hun nest weer zouden gaan opknappen.

De kauwen van hiernaast hebben alweer duidelijk zin in de lente. De schoorsteen wordt alvast voorbereid...

Eind februari zag ik het verliefde stel ijverig met nestmateriaal in de weer.

De kauwen van hiernaast vullen hun schoorsteen met nestmateriaal

Inmiddels is het maart en denk ik dat het nest alweer helemaal klaar is voor een nieuwe generatie kauwen. Voordat de eitjes echter worden geworpen, willen de kauwen eerst nog even flink aansterken met een voedzame hap. Wel zo handig, dat ze daarvoor dan alleen maar even in de tuin schuin tegenover hoeven te duiken. Míjn tuin…

De kauw is helemaal in z’n nopjes met die tuintoko op de hoek

kauw-4

Ontdek je plekje
Zo groot als ze zijn, passen de kauwen toch nog verrassend elegant op het puntje van de boomstam. Onderstaande kauw zat netjes te wachten op een vrijkomend plekje in het voederhuis. Daar waren op dat moment de groenlingen nog hun buik aan het volproppen.

kauw-6

Zo, plaats vrij. Eens even kijken.

De kauw bij het voederhuis

De liefde van een vogel gaat door de maag
Nu is ’t zo, dat in het voederhuis maar één kauw tegelijk past; dat is natuurlijk wat flauw. Veel romantischer is het om knus ‘samen met je partner’ aan tafel te kunnen (lees: aan de pindasilo te hangen). Een diner voor twee voedt de liefde voor elkaar immers op heerlijke wijze!

Muziekje erbij…

kauw-7

En de kauwen zijn niet het enige gevleugelde stel voor een geslaagd etentje…

Zwarte pieten of groene pieten
ze houden allemaal van hetzelfde!

halsbandparkieten