Natuurmomenten

De roodborstjes zijn geboren!

mei 2014
Na de eerste verwondering en verwarring eerder deze maand, heb ik vervolgens elke dag mogen beginnen met een ‘goedemorgen’ naar mevrouw roodborst die trouw zat te broeden.

Zaterdag 17 mei
Gisteren stond ik erbij stil dat mevrouw roodborst al trouw 12 dagen aan het broeden was; bij een snelle blik in het kastje waren de eitjes nog te zien. Een vogelboek werd erbij gepakt en daarin was te lezen dat het broeden bij de roodborsten 12-15 dagen duurt.

Toen het gevederde moedertje net even van huis was, nam ik snel een kijkje met de camera. En ja hoor: piepkleine bekjes! Ik was binnen twee seconden weer weg bij de nestkast, dus ik weet niet hoeveel kleintjes het in totaal zijn, maar laten we hopen dat alles naar wens gaat.

Jeetje… Wat bijzonder

De roodborstjes zijn geboren! - Piepkleine bekjes...