Dolle dwaze muizen en poep?

Maart 2012

Twee dolle dwaze muizen
Nu de lente serieus in de lucht hangt, lijken veel beesten de kolder in hun kop te hebben. In ieder geval de dolgedraaide muisjes die vanmorgen vroeg in de tuin bezig waren. Als twee malloten zaten ze achter elkaar aan. Rondjes rennend om dat ene plantje heen. Het deed me denken aan een kat die als een idioot achter z’n eigen staart aan zit.
Het was een komisch gezicht, maar ik realiseerde me wel opeens dat ik deze week elke dag muisjes in de tuin gezien heb terwijl dat eerder niet het geval was.
Volgens mij zijn het echt de lentekriebels. En daar krijg ík dan weer de kriebels van, want hoe schattig die Minnie’s en Mickey’s er ook uit zien, van mij mogen ze weer vertrekken.

Broodje poep van ome WillemLust – jij – ook – een – broodje – poep?
Bij het verlaten van de woning om een stuk te gaan hardlopen, was ik de muisjes alweer vergeten. Jemig, wat een mooie ochtend zeg. Lekker fris weer, mooi zonlicht en overal vrolijk vogelgezang.

In het park zag ik zo’n 20 meter voor me een ekster die enthousiast aan het ontbijten was. Dichterbij gekomen, sprong de ekster voor me weg, maar niet zonder dat ik nog duidelijk kon zien waaruit zijn ontbijtje bestond. Het beste beest had in zijn bek… een stuk strónt! Gat-ver-dámme, wat een smerig gezicht. Dat paste totaal niet bij de zonnige ochtend. Het hapje zal de ekster vast gesmaakt hebben, maar ik had het toch liever niet gezien.

 De fijnproever
Na zo’n 40 minuten was ik weer thuis en liep ik met een glas water naar het raam. Meteen werd ik er weer aan herinnerd, dat er de laatste dagen meer muisjes dan anders zijn. Want daar zat meneer muis, optimaal genietend van een ontbijt dat bestond uit gehakte zonnebloemkernen. Hij is vast zo’n type dat zijn neus opgehaald zou hebben, indien hij eenzelfde maaltijd voorgeschoteld had gekregen als die ekster uit het park. Tja, ik kan hem geen ongelijk geven. Wanneer je de keus hebt tussen poep en pitjes, dan ga je natuurlijk voor de pitjes!

Muis snoept van gehakte zonnebloemkernen die voor de vogels bedoeld zijn

  • Hij deed me denken aan dat schizofrene muisje van twee jaar geleden: identiteitscrisis.