Natuurmomenten

Duiven waarderen pop-up douche

februari 2015
Wereldwijd worden pop-up initiatieven bijzonder gewaardeerd en ook in Nederland komen ze steeds vaker voor. Op onverwachte locaties kan zomaar opeens een geweldig leuk restaurant verschijnen, dat ook net zo plotseling weer verdwijnt. En het hoeft niet bij restaurants te blijven: ook kleding, kunst en wat nog meer kan op deze wijze aan de man gebracht worden.

Sanus Per Aquam
Zo werd laatst in Amsterdam Nieuw-West de eerste pop-up SPA gelegenheid geopend, met als specialiteit een unieke doucheconstructie die door de eerste bezoekers, een stel duiven, enorm gewaardeerd werd. Overal in de tuin zijn wel badjes te vinden, maar soms wil je als vogel simpelweg even lekker douchen!

Sanus Per Aquam, gezondheid door water: lekker douchen!

Het ontstaan van de pop-up douche
Bij het rommelen in de voortuin had ik de tafel een stukje van de muur geschoven. Ik was echter vergeten het ding ook weer terug te schuiven, met als gevolg dat het regenwater dat van het dak van het berghok druppelde, niet door de plant op tafel werd opgevangen, maar… op de grond terechtkwam. Twee trouwe duiven die altijd wel ergens rondom de voor- en achtertuin te vinden zijn, hadden dit vliegensvlug in de smiezen en wisten niet hoe snél ze van de douche gebruik moesten maken. Slim, want er liggen ook altijd wel merels, roodborstjes en mezen op de loer. Wie het eerst komt…

Filmpje:
Och och, wat heerlijk die dikke waterdruppels


Pech voor de roodborst!
“Potver, zijn die stomme duiven eindelijk weg,
is het gestopt met regenen en is die tafel weer teruggeschoven!”

Roodborst te laat voor pop-up douche in de voortuin