Natuurmomenten

Duivenhuwelijk ontbonden

juni 2015
Het zal geen verrassing zijn: het huwelijk van Toos en Tinus Duif is voorbij. Na vele echtelijke ruzies in de tuin, volgde een onvermijdelijke echtscheiding. Jaloezie over en weer was de doodsteek – of het nu ging om een andere vrouw, een andere man, of zoals bij de laatste ruzie: om eten. Al met al is een soapserie er niets bij.

Die laatste ruzie…
Het was een zonnige avond in mei, toen Toos spontaan bij me op schoot kwam terwijl ik in de tuin een boek zat te lezen. Lachwekkend, want ik had helemaal geen eten op m’n knie liggen.

Toos duif komt op schoot en vraagt met haar ogen om eten

Maar ja, je kent Toos, ze kijkt je in de ogen en je smelt.

Toos duif komt op schoot om om eten vragen

 

Dus oké oké, een handje tarwevlokken kon wel, dacht ik. Niet wetende dat Tinus ondertussen de boel nauwlettend in de gaten hield. En hij wilde natuurlijk óók. En Toos wilde dat níet! Trammelant in de tuin dus. Rustig m’n boek lezen was er in ieder geval niet meer bij. En overduidelijk was het ook, dat de relatie van deze twee duiven niet meer te redden was. Ik bedoel, als je elkaar letterlijk de tuin uit vecht…

De duiven vechten alsof het een lieve lust is

Aflevering gemist?
Geen probleem, ik heb ’t opgenomen!

As the world turns
In het eerste deel van de video zie je hoe Toos met veel poeha Tinus wegjaagt. Met een attitude van ‘zo, dat heb ik weer even gefikst’ kwam ze teruglopen. Maar ja, dat was te vroeg gejuicht, want Tinus kwam terug. En hóe. De man was bóós! Uiteindelijk was híj het dan ook, die als winnaar uit de strijd kwam.

Het is zo jammer hè?
Ze hadden het toch allemaal prima voor elkaar hier in de tuin.

Eigenlijk zou er een wijze uil in de buurt moeten wonen. Die had dan mooi als relatietherapeut hebben kunnen optreden. Helaas.

Roddel van de dag
Toos heb ik al even niet meer gezien, maar Tinus bleef gewoon elke dag langskomen. Vanmorgen vroeg – 9 juni 2015 – bleek hij met een dame aan de ontbijttafel te zitten. Het was niet Toos en zelfs geen Katinka.

Hij zal toch niet al een nieuwe vriendin hebben…?
Nee, het is vast een scharrel

Duiven aan de ontbijttafel

Tinus en Toos in ‘Natuur met een knipoog’

*  *  *