Natuurmomenten

Een dode in het groen?

augustus 2019, Hoofddorp
Afgelopen weekend sprak ik in het park een dame, die vertelde over hoe zij jaren geleden ‘een dode’ in het Sloterpark had aangetroffen en de politie had ingeschakeld. Ik was het verhaal alweer vergeten, tot ik vandaag tijdens m’n groene werkonderbreking iets zag liggen. Of beter gezegd: iemand.

Een dode in het groen? - Hoofddorp, nabij Dunweg Uitvaartzorg

‘Nee hè?’ dacht ik meteen. Want ik mag dan wel voor een uitvaartonderneming werken, zin om een overledene te melden, had ik niet. Aarzelend dichterbij komend, begon m’n hart wat sneller te kloppen, want het zou toch niet…?

Eenmaal bij het lichaam aangekomen, naar het gezicht turend voor verdere informatie, opende de beste man opeens één oog; ik schrok me het lazarus en liep snel verder! Meestal als ik schrik (en dat is vaak), moet ik hard lachen om te ontladen, maar dat slikte ik nu in, durfde het niet, haha!

Vanaf de andere kant van het water, maakte ik snel nog een laatste foto, als om vast te leggen dat het heus zo raar niet was dat ik aan een overledene moest denken. Het leek wel of iemand vermoord was en daar was gedumpt. Toch?

Vermoord en gedumpt? - Hoofddorp, nabij Dunweg Uitvaartzorg

Doodslag?
Maar goed, mijn conclusie blijft: maak tijdens het werk vooral een wandelingetje tussendoor. Heerlijk even een fris windje langs en door je koppie en daarna weer opgeladen en met goede zin aan de slag!