Natuurmomenten

Een wieg vol… baardagamen!

juli 2012 The Leatherbacks
Vorige week zag ik op Facebook dat mijn vroegere buurjongen, Wouter Kok, de trotse vader geworden is van een aantal gezonde baardagamen, ook wel baardjes genoemd. Bijzonder om te kunnen volgen. Wel heb ik Wouter al laten weten dat ik niet op kraamvisite zal komen. Het idee alleen al dat ik dan moet gaan doen alsof ik het lekker vind, beschuit met… meelwormen?

De eerste eieren komen uit

Eieren van de leatherback baardagaam

Foto’s Wouter Kok

Ze lijken me wel erg grappig, die baardagamen.

En daar is weer een baby baardagaam (baardje)
Het baardje is al gezond nieuwsgierig

Kijk de schat nou lekker van het ‘zonnetje’ genieten.

De jonge baardagaam geniet van het zonnetje (lees: de lamp)

Zit je er nu serieus over na te denken een baardagaam in huis te nemen? Stuur dan een mail o.v.v. baby baardjes naar Gefladder. Wouter heeft namelijk laten weten dat de kindjes over zo’n zes weken geadopteerd kunnen worden.