Natuurmomenten

Egel op pad

december 2011
Elke keer wanneer ik géén fototoestel bij me heb, gebeurt er wel weer iets bijzonders.
O, wat baal ik dan zeg. Een paar weken geleden was dat wederom het geval.

Bezig met het laatste stuk van m’n wandeling besefte ik opeens dat er een tegenligger op me af kwam. Geen mens, geen fiets, maar een egel! Ooooh, zo schattig. Hij rende zo op me af.
Helemaal in een ‘shit, shit, ik heb m’n camera niet bij me’ stemming, graaide ik in m’n jas naar mijn mobieltje. Tja, waar mijn camera al een oudje is, is mijn mobiel dat helemáál. Antiek. Daar kun je niet zoveel meer mee (wat me er niet van weerhield om er toch een klein stukje mee te filmen).

M’n mobiel verdween weer in m’n jas en de egel rende, nadat hij eerst nog wat aan m’n laars gesnuffeld had, het grasveld op richting de bosjes. Jee, wat een leuke ontmoeting zeg. Zo wil ik ze wel vaker!

Anyway, toen ik eergisteren met een buurman sprak over ‘die leuke egel’, herinnerde ik me opeens weer dat ik wat gefilmd had: het filmpje is niet zo best, maar tóch laat ik het zien. Al was het alleen maar om aan te tonen dat ik echt niet gejokt heb.