Natuurmomenten

Ei, ei, ei

juni 2012
Tijdens het hardlopen vanmorgen, wist ik nog maar nét een ei te ontwijken. Jawel, een ei. En het lag onder de reigerbomen. In plaats van verder te lopen, trapte ik op de rem om een kijkje van dichtbij te nemen. Het ei was leeg. Leeg maar mooi. Wat zou daar in gezeten hebben?

Ik dacht dat het gezien de grootte – die wel meeviel – geen ei van een reiger kon zijn. En hoewel naast de reigerbomen een van de vele konijnendorpen ligt, kon het ook geen konijnenei zijn, want die leggen geen eieren (tenzij ik iets gemist moet hebben) ;-)

In de zak
Ik besloot het lege ei mee te nemen, maar… ik was nog niet klaar met m’n loopje. Voorzichtig deed ik het ei in de zak van mijn jasje en vervolgde mijn route.
Het laatste stuk leek het net alsof het ei elk moment uit m’n zak kon vallen. Ik besloot het de laatste kilometer dus maar in m’n hand te houden. Zie je het al voor je, hihi, daar ging ze hoor. Al hardlopend met haar ei.

Thuisgekomen nam ik een welverdiende douche, om daarna met het ei op de foto te gaan. Het ei van een…? Weet jij het?

Ei, ei, ei,
een raadsel van mij.
Wie weet het antwoord
en maakt me blij.

Het ei is blauwig (hier niet zo héél goed te zien) en 6 cm lang

Van welke vogel is dit ei?

(Weken later vertelde een echte vogelkenner dat dit wel degelijk het ei van een reiger is!)

Geef (jezelf) Gefladder cadeau!