Natuurmomenten

Ekster jaagt op groenling

april 2014
Maandag 7 april – Potverdórie, die éksters!
Toen ik van m’n werk thuiskwam en een rondje door de tuin liep, stuitte ik op de resten van een staaltje moord en doodslag. Wéér. Overal veertjes die wederom afkomstig waren van een groenling. De dader was mij natuurlijk onbekend, maar ik vermoedde dat het een ekster was, gezien het gebeuren van een paar dagen geleden: ekster ontvoert gevloerde groenling.

Liever een sperwer
Dan een paar minuten geleden: zitten die groenlingen, ondanks de regen, lekker te genieten van een hapje gehakte zonnebloempitten, duikt er zomaar opeens een – jawel – ekster op ze af. De máfketel! Gelukkig had hij geen succes, maar jemig, dan heb ik liever eens in de zoveel tijd de sperwers terug. Op de een of andere manier kan ik het van sperwers beter accepteren. Denk ik.

Ik heb zo’n gevoel dat alle onrust nog vervolgd gaat worden…