Natuurmomenten

Ekster kiest raw food

november 2014
Vorige week opperde ik nog – ter afsluiting van het stukje: brokken schrokken –  dat de eksters het i.p.v. bij de pindacake maar beter bij raw food konden houden. Niet wetende, dat ik dat tafereeltje vanmorgen tijdens een vreedzame wandeling door het Sloterpark, letterlijk op m’n pad zou krijgen. En wat blijft het dan toch tegenstrijdige gevoelens oproepen, dat ‘eten en gegeten worden‘ in de natuur. Je gaat van ‘o wat zielig’ naar ‘o wat boeiend’ en weer terug. Heb jij dat ook, bij het zien van de foto’s en video?

Een voedzaam ontbijt
Terwijl ik aan kwam lopen, liep een kraai voldaan bij zijn maaltijd weg, waardoor ik goed kon zien wat voor lekkers hij gegeten had.

Een konijn
Jeetje…

Een door de vogels aangevreten konijn

Ik was nog niet doorgelopen of een ekster nam vliegensvlug de plaats van de kraai in.

Ekster eet van dood konijn

Gefascineerd bleef ik staan kijken – waarbij ik in de ekster de pindacakevandaal uit mijn tuin meende te herkennen. Ook zag ik precies hetzelfde gebeuren als in het filmpje met de ekster en de eksterpester: gesmul van roze spul! Alleen ging het in de tuin om een plak roze pindacake en hier in het Sloterpark om het binnenste van een konijn.

Ekster eet van dood konijn

Ekster eet van dood konijn

VIDEO