Natuurmomenten

Ekster ontvoert gevloerde groenling

april 2014
Vrijdag 4 april – Naaah, krijg nóu wat!
Ben ik in de keuken bezig, hoor ik opeens ‘pok’. Potver, was mijn gedachte, er is vast een vogel tegen het raam gevlogen. Dus ik loop even later naar het raam… zit er een ekster te plukken van de groenling die dus blijkbaar inderdaad tegen het raam gevlogen was. Het tafereel zag er al niet hoopgevend meer uit.

Sluip ik snel weg om m’n camera te pakken om toch maar vast te leggen hoe het er in vogelland aan toe gaat, kom ik terug… vliegt die ekster met groenling en al naar de andere kant van de schutting. Jeetje zeg. Heb ik deze herfst en winter geen moord en doodslag gehad met de ‘sperwers’ in de tuin, komen die éksters opeens een hapje RAW food halen. Maar goed, ik hoef er gelukkig niets van op te ruimen.

(Wel extra sneu, aangezien al die vogels momenteel in lentestemming zijn en hun partner aan hun zij hebben. Nu vliegt dus ergens een groenling als éénling…)