Natuurmomenten

Ellende bij Allende

mei 2013
Laatst zag ik tijdens het hardlopen aan de kant van de President Allendelaan in het Sloterpark, een hoopje stenen op het grasveld liggen. ‘Waar komen die nou vandaan’, dacht ik nog. Waarna de gedachte al snel weer verdween.

Triest

Een paar dagen daarna wandelde ik langs dezelfde plek. Dit keer lagen de stenen over het grasveld verspreid. ‘Hè, wat is dit toch’, vroeg ik me weer af. Om vervolgens voorbij de heggetjes te kijken. En toen werd het me duidelijk. Wat een respectloze *%#$^* zijn het toch weer!!

Stenen uit het president Allende monument gesloopt - Sloterpark

De stenen bleken uit het Allendemonument gesloopt te zijn.

Stenen uit het president Allende monument gesloopt - Sloterpark

Wikipedia: Het Allendemonument in Amsterdam herinnert aan de Chileense president Salvador Allende, die op 11 september 1973 bij een staatsgreep om het leven kwam. Het monument staat in het Sloterpark in Amsterdam Nieuw-West langs de straat die sinds 1974 de naam President Allendelaan draagt. Voordien heette de weg Westoever.