Natuurmomenten

“Er was een land, ik weet niet waar”

augustus 2011
Van tijd tot tijd heb ik het intro liedje van Maja de Bij weer in m’n hoofd. Daar word ik altijd zo vrolijk van. Of dat nu komt door het liedje zelf, door de herinneringen aan Maja, Willie en Flip of gewoon door ‘het gevoel van vroeger’ dat er vanzelfsprekend omheen hangt, geen idee. Het maakt ook helemaal niets uit. Waar het om gaat, is dat het de stemming erin brengt (en dat het er wellicht een beetje raar uitziet dat een 38-jarige vrouw luidkeels Maja de Bij loopt te zingen, ach, dat doet er ook niet toe).

Zing ook mee!

En nu was ik laatst een rondje in de tuin aan het maken om te kijken hoe alles erbij stond, en wie bleek er op visite te zijn? Flip!

Flip de Sprinkhaan

Flip de sprinkhaan

Zijn welbekende hoed had hij niet op, maar ik herkende hem toch maar mooi meteen: “Aaaah, Flip!” riep ik. “Wat leuk om je te ontmoeten!” En vol bewondering keek ik naar zijn fitte gestalte. Ik bedoel, hij moet toch al flink op leeftijd zijn, onze Flip. Ja, hij zag er verdraaid goed uit.

Flip de sprinkaan - real life