Fazant aan de wandel in het Sloterpark
Natuurmomenten

Fazant aan de wandel

april 2022
Ik kom uit Amsterdam Noord, met als groene thuisbasis het Vliegenbos. Er liepen daar toen geen fazanten rond. Hoe anders was dat, toen ik in 1992 in Nieuw-West kwam wonen. Daar strúíkelde je gewoon over de fazanten. Gekleurde mannetjes, bruine vrouwtjes, ze schoten in en om Ruige Riet Sloterpark zó langs je voeten, geweldig. Maar opeens waren ze weg. Geen idee wat er met ze gebeurd is. Of ze aan een ziekte bezweken zijn of gewoonweg geruimd. Ik heb het in ieder geval altijd jammer gevonden.

Gelukkig komt eens in de zoveel tijd nog een mannetjes fazant buurten. Zo ook laatst, toen ik bij de ijsvogels stond. Een foto heb ik op dat moment niet van hem kunnen maken. Mijn aandacht werd namelijk nét getrokken door een ijsvogel met visje.

IJsvogel met visje in de bek

De herkansing kwam vanmorgen tijdens het hardlopen langs het grote grasveld aan de Sloterplas. Wat een verrassing! Zou het nu niet nóg leuker zijn, als de fazant een volgende keer gezellig ook een fijne meid meeneemt?!

VIDEO

Disc Golf Sloterpark

Vraag je je wellicht af waar die ijzeren korf in bovenstaande video voor is?