Natuurmomenten

Gefladder bij Vitaminstore

november 2013
“Ehm, er is een vogel naar binnen gevlogen en hij kan er niet meer uit,” vertelde een van onze bezoekers bij binnenkomst.

Gefladder bij Vitaminstore: koolmees op bezoek

Vogel?
Het Gefladder in mij kwam direct naar boven. Met m’n jas al aan – want ik stond op het punt om aan m’n middagwandeling te beginnen – liep ik vlug naar de overloop/trap waar al meteen duidelijk werd dat een koolmees tevergeefs door de dichte ramen naar buiten trachtte te komen. Agossie…

Dat raam, dat zou niet gaan lukken; het zat te hoog om zonder gevaarlijke capriolen opengemaakt te kunnen worden. Toen collega Ivar toch zo dapper was om een poging te willen wagen, zag de koolmees haar kans schoon en maakte gebruik van de deur die Ivar opengelaten had. Ik zag ’t gebeuren:
“O jee, ze is naar binnen gevlogen!!”

Koolmees duikt vliegensvlug het
Vitaminstore hoofdkantoor in

Snel renden we het kantoor binnen – een grote open ruimte met rondom verschillende kleinere kantoortjes waar de meeste deuren van open stonden. En net toen ik dacht ‘sh*t, waar is ze nou?’ hoorde ik vanuit een van de kantoren het geroep van de koolmees. Daar zat ze tussen de lamellen. Het lukte me om haar in een hoekje te drijven, waarna ik haar makkelijk kon pakken. Hihi, best grappig eigenlijk: het gefladder achtervolgt me gewoon, waar ik ook ben…

Gezien de dunne streep over het borstje, is het voor zover ik kon zien een vrouwtje. Daar gingen we dan samen de trap af (en nee, ik heb haar echt niet fijngeknepen, ook al lijkt dat op de foto zo).

Vliegensvlug bezoek van koolmees aan Vitaminstore

Zo, nu fijn de wijde wereld weer in

  

In plaats van te maken dat ze wegkwam, vloog de mees de boom voor het gebouw in. Waarschijnlijk moest ze gewoon even bijkomen van alle commotie. En terwijl ik langs de boom liep om dan eindelijk aan m’n wandelingetje te beginnen, wisselden koolmees en ik nog even een blik van verstandhouding.

Het was goed zo.