Overal Gefladder

Gefladder in de kruidentuin

Was gebouw De Drijfsijs voorheen een NME centrum (centrum voor Natuur en Milieu Educatie), tegenwoordig wordt het gerund door buurtbewonersbedrijf De Natuurkamer. Toch zal educatie hier altijd een rol blijven spelen, want in de natuur blijf je nu eenmaal leren, elke dag weer. Zo ligt naast het centrum de kruidentuin. Deze tuin wordt goed onderhouden door medewerkers en vrijwilligers en staat er elk jaar weer mooier bij.

Een groen tussendoortje
Onlangs vloog Gefladder regelrecht de kruidentuin in. Hier was medewerkster Diana ijverig aan het snoeien en wel toe aan een groen tussendoortje. Goed getimed dus!

Gefladder bij De Natuurkamer met medewerkster Diana

Foto: Paul Koene

Blotevoetenpad

Niet alleen wordt de tuin goed onderhouden, ook blijft het in ontwikkeling. Zo werd er dit jaar een heus Blotevoetenpad in verwerkt. Een mini versie. Dit pad is speciaal aangelegd om met blote voeten in de natuur te lopen. Je voelt verschillende ondergronden onder je voeten, zoals gras, zand, keien, schelpen, houtsnippers en meer. Je ervaart wat dat met je doet en… je leert.

Foto’s De Natuurkamer

Er zijn blotevoetenpaden in Nederland en België die een stuk uitgebreider zijn, dus wil je er wat langer op uit, denk dan eens aan een leuke wandeldate!