Natuurmomenten

Gelukkig nieuwjaar!

1 januari 2014
Wat was dat vanmorgen weer fijn zeg: hardlopen door het park, op die eerste dag van het nieuwe jaar. Goede en slechte tijden, hilarische en verdrietige momenten. Alles kwam voorbij, om vervolgens in zweetdruppels weer van me af te vallen. Een nieuwjaarsduik, maar dan anders…

Ik was nog geen twee minuten onderweg of er vloog een groene specht vlak voor me een boom in. In geen maanden had deze prachtvogel zich laten zien en dan juist nu wel, op 1 januari. Vreemd toch?
Weer een paar minuten verder, bij de brug over de President Allendelaan, was daar opeens weer het vuurgoudhaantje. Die had ik na die eerste keer in februari helemaal niet meer gezien. Was dit nou gewoon een speciale nieuwjaarsgroet of is het zo, dat ik op zo’n speciale dag gewoon met nóg meer aandacht om me heen kijk? Hoe het ook zij, het waren 45 heerlijke minuten met een welverdiende douche erachteraan: new beginnings!

De halsbandparkieten, het roodborstje en nog veel meer gevleugelde vrienden kwamen vanmorgen met z’n allen tegelijk de tuin opvrolijken. Alsof ze wilden zeggen: voorál doorgaan met Gefladder. En dat gaan we DOEN!

Nieuwjaarswensen van Gefladder. Ook namens de halsbandparkieten!