Natuurmomenten

Gestolen fiets

juni 2012

Es hat einige Jahre gedauert, aber…
EINDELIJK DIE FIETS TERUG!

Gestolen fiets. Uit '40 - '45...?

Tijdens het hardlopen stond daar opeens deze fiets. Er zat een kinderzitje met legerprint op – echt waar – waardoor ik tijdens het vervolg van mijn loopje de onvermijdelijke associatie met
’40 – ’45 maakte. Ik zag al helemaal voor me hoe de Duitse soldaat op de gestolen fiets wegvluchtte voor boze Amsterdammers en hoe hij uiteindelijk uit angst de fiets in de Sloterplas dumpte (dat de Sloterplas toen nog helemaal niet bestond, vergat ik voor het gemak maar even).

Na jaren is de fiets dus teruggevonden. De rechtmatige eigenaar (óf een nakomeling) kan de fiets op komen halen bij de boom tegenover het Groot Landschap in het Sloterpark.
Indien de fiets niet opgehaald wordt, wordt hij tentoongesteld op het nabij gelegen Plein ’40 – ’45 bij de ingang van het Tuinstadhuis.

De gestolen fiets kan opgehaald worden bij het Groot Landschap in het Sloterpark aan de Sloterplas

 

Kinderzitje
Nadat ik bij thuiskomst snel gedoucht had en terug naar de fiets ging om foto’s te maken, bleek het kinderzitje met legerprint weg! Potver, dacht ik, dat verpest het toch wel een beetje. Maar oké oké, misschien moet het na al die jaren ook maar eens over zijn met die foute grappen over de tweede wereldoorlog en de gestolen fietsen…