Natuurmomenten

Halsbandparkiet met regen en pindakaas

januari 2015
Ken je dat mooie liedje van vroeger nog? Raindrops keep fallin’ on my head, voor de film Butch Cassidy and the Sundance Kid? Ik zong het altijd graag. De laatste jaren was ik het lied een beetje vergeten, maar door een halsbandparkiet die in de regen van de pot pindakaas naast het raam zat te smikkelen, schoot het me spontaan weer te binnen!

Halsbandparkiet smikkelt in de regen van de pindakaas

Meteen daarna moest ik aan een ánder nummer denken waar ik gek op was en nog steeds ben: “Singin’ in the rain“. In mijn basisschooltijd keek ik al graag naar die oude Amerikaanse musicals en als ik dan uit school kwam op de vrijdagmiddag, dan kwam er vaak zo’n muziekfilm op de televisie. Gene Kelly, Barbra Streisand, Frank Sinatra, Ginger Rogers, Judy Garland, Doris Day, Fred Astaire en meer… Geweldig!

Mooie herinneringen, en dat allemaal dankzij een parkiet.
In de regen.
Met een pot pindakaas.

Weet je ook nog?