Halsbandparkieten en MasterChef

Van kookprogramma’s moet ik over het algemeen weinig hebben, maar MasterChef… dat is toch wel even héél iets anders, heb ik vorig jaar ontdekt. Die competitie, whoow, wat is dat genieten. Vol adrenaline zit ik dan op de bank te stuiteren en ik ben SBS6 dan ook bijzonder dankbaar dat het programma, land na land, uitgezonden blijft worden. Gisteren was de laatste aflevering van MasterChef Canada en maandag begint dan meteen MasterChef Nieuw-Zeeland.

Maar gisteren. Toen werd ik toch echt even afgeleid door drie smikkelende halsbandparkieten die een culinair hoogstandje niet konden weerstaan. Het kan toch geen toeval zijn dat deze fijnproevers precies tijdens MasterChef de in de tuin geserveerde gerechten kwamen proeven. Wilden ze me daarmee iets zeggen? Vinden ze het tijd voor een MasterChef Gefladder?

Two men and a lady
De groene, gevederde versie van: meesterkok Robert Kranenborg,
chefkok Michiel van der Eerde en… culinair publicist Janny van der Heijden!
(Janny, bekend van ‘Heel Holland Bakt’ vervangt culinair recensent Marcus Polman,
want kijk maar: de middelste van de drie halsbandparkieten is een vrouwtje.)

Mannetjes halsbandparkieten hebben een halsband, vrouwtjes  nietHalsbandparkieten en MasterChef

De fijnproevers in beweging, met op de achtergrond de finale van MasterChef Canada

Halsbandparkieten zijn fijnproevers en genieten van culinair hoogstandje

Net even anders
Van de adrenalinekick bij MasterChef, naar de traagheid van Heel Holland Bakt, waarbij vooral de subtiele (vlijmscherpe) humor van Martine Bijl me aan de buis gekluisterd houdt. Ja, naar Heel Holland Bakt kijk ik dus ook graag.