Natuurmomenten

Herfst, love it

oktober 2011
De herfst. Een heerlijk jaargetijde: het frisse weer, de geuren en kleuren en nog zo veel meer (boomstammetjes!). De herfst betekent voor mij optimaal genieten (vriendin Barbara is het daar overigens helemaal niet mee eens).

De Schutterstoren aan het Sloterpark – net een herfstboeket

De Schutterstoren in het Sloterpark in de herfst

Kappen en zagen
Nu is het ook zo, dat er in deze tijd van het jaar, altijd wel ergens wat bomen gekapt en in stukken gezaagd worden. En die stammetjes die dan overblijven, die vind ik geweldig!
Tijdens het wandelen en hardlopen was ik al een paar keer langs zo’n stapel gekomen.

Stapel boomstammetjes

Elke keer ging door mij heen: ik wil er één (of meer) voor de vogels in de tuin. Dan kunnen ze er gezellig op zitten, overheen rennen en er insecten uit peuteren. Of dan zaag ik er schijven van waar ik dan weer iets leuks van kan maken.

Dag van de daad
Zaterdagmiddag besloot ik dat het er maar gewoon van moest komen. Hup, daar ging ik, op de fiets en gewapend met een stuk touw op weg naar de boomstammetjes. Met een zenuwachtig gevoel reed ik naar de bewuste plek. Zenuwachtig, omdat het voelt alsof je iets doet wat niet mag, wat natuurlijk onzin is, want het is hetzelfde als een tak meenemen, alleen is die tak nu wat dikker ;-)

Publiek
Natúúrlijk, er stonden net op dat moment mensen bij de stapel, dat had ík weer. Durfde ik wel… of durfde ik niet… (je voelt je toch een beetje lullig). Ja, ik durfde wel. Ik zou de mensen er gewoon bij betrekken, dus daar ging ik met een grote glimlach: “Halloooo, ik kom even een stammetje halen!” En ja echt, de meneer in het gezelschap kwam me helpen en gaf me toen we de stam achterop de fiets gebonden hadden  – allebei met een grijns – nog een zetje om de helling van de brug wat makkelijker op te komen. Geweldig!

Thuisgekomen met het stammetje

Met de kleine boomstam op de fiets weer thuis aangekomen

Eindbestemming:  de tuin

De boomstam in de tuin

En dan zie ik al helemaal voor me hoe er op het uiterste puntje vrolijk een roodborstje gaat zitten. Of een andere vogel…