Natuurmomenten

Herfstwandeling in de mist – dag 2

november 2015
Op dag twee van de maand november was er net zo weinig – of net zo veel – te zien als op dag één. Nog steeds mist dus. De wandeling begon ermee, dat op het fietspad langs het Ruige Riet opeens ‘roetsj’ een groene specht voor me langs vloog. Een stukje verderop bleef hij in de boom zitten en om te voorkomen dat hij weg zou vliegen, ben ik niet dichterbij gekomen, maar heb ik de camera op inzoomen gezet.

Een groene specht tijdens de herfstwandeling in de mist

De groene specht bleef even zitten.
Zodoende bleef ík even staan.

Een groene specht tijdens de herfstwandeling in de mist

Van groen naar bont
Toen ik weer doorliep, gebeurde zo’n dertig meter verderop hetzelfde, ‘roetsj’. Dit keer was het een grote bonte specht; die zie je hier volop. Haha, hij dacht vast: wat die groene kan, kan ik beter!

Bij de Sloterplas aangekomen, leek het decor in tweeën verdeeld.

Aan de ene kant van het pad lag het kunstwerk Groot Landschap in de grijzige mist…

Kunstwerk Groot Landschap in de mist

Aan de andere kant van het pad lag de Sloterplas in prachtig zonlicht.

Op deze mistige ochtend lag de Sloterplas in prachtig zonlicht

Bommelding Hotel Sloterpark?
Enkele dagen eerder stonden er opeens twee koffers in het park en tja, de tijd waarin we leven maakt dan toch wel wat zenuwachtig. Je weet immers maar nooit wat erin zit. Met stiekem een iets grotere pas, liep ik die dingen dus maar snel voorbij.

Tijdens deze tweede mistige dag in november, bleken de koffers inderdaad ontploft te zijn. Gelukkig viel het allemaal mee: slechts één koffer bleek open geploft. Er lagen kleren in. Was de eigenaar zich wellicht even aan het opfrissen in de Sloterplas? Dacht hij soms dat het hier een hotel is?

Hotel Sloterpark? Twee koffers langs het pad.

Foto met een geheim
M’n wandeling vervolgend, kwam ik aan de andere kant van Groot Landschap terecht en maakte er een foto van. Door de mist is het kunstwerk niet te zien, maar het staat er toch echt. Rechts, naast dat boompje in het midden.

Kunstwerk Groot Landschap in de mist. Niet te zien, maar het staat er toch echt...

Ja, het was weer een voldoening gevende ochtendwandeling.
Zoals altijd!

 

* * *

 

  • Stadsdeel Nieuw-West
    Tijdens m’n wandeling had ik de foto met de koffers op Twitter geplaatst. Stadsdeel Nieuw-West reageerde hierop heel attent met de vraag waar ze stonden. Na dat uitgelegd te  hebben – ‘vanaf de kant vd heemtuin, de hardlopersbrug over en dan 2e pad rechts’ – werden de koffers al snel verwijderd. Goede samenwerking zo ;-)

De ‘hardlopersbrug’ over de President Allendelaan

De hardlopersbrug over de President Allendelaan

Opgeruimd staat netjes!

De twee koffers zijn opgeruimd door stadsdeel Nieuw-West. Klasse!