Natuurmomenten

Herman – deel II

juli 2010
Gisteravond ging ik naar bed met de gedachte dat het ook zomaar zou kunnen, dat Herman (mijn irritante tuinduif), geen hij is maar een zij. Dan zou ik haar Hermien noemen, bedacht ik snel. Om meteen daar achteraan te beseffen dat er in dat geval ook wel ergens een Gert om de hoek zou zitten. O nee, dat zou betekenen dat er nóg een duif bij komt!

Op volle toeren

Maar dat was het ergste natuurlijk niet.
Het ergste was dat ik naar bed ging met een lied in m’n hoofd dat ik sinds die uitzending van Op volle toeren – lang geleden – toch eigenlijk nooit meer had willen horen, whaaaaah! En met datzelfde lied in m’n hoofd ben ik zojuist ook weer wakker geworden, neeeee!

Dat wordt nog een lange dag vandaag, zucht: “Aaalle duiven op de dam, shalalali, shalalala…”