Natuurmomenten

Het monster van de Sloterplas

april 2012
Op de website van de Vrienden van de Sloterplas las ik over het lied van Jan Paul van Spaendonck: Het monster van de Sloterplas. En ik kan jullie vertellen: dat monster bestaat écht. Ik weet inmiddels ook wat het is én waarom hij een beetje boos is. Geloof me nou, het is gewoon die mammoet die vele jaren geleden zijn kies verloren is. En die kies… DIE WIL HIJ TERUG: de kies van de mammoet

Tandenfee
Waarschijnlijk heeft mama mammoet hem ooit het verhaal van de tandenfee verteld. Precies zoals ook wij dat verhaal aan ónze kinderen vertellen. En je weet hoe kinderen zijn hè. Dus zolang onze Sloterplasmammoet zijn kies niet onder zijn kussen heeft kunnen leggen, zal hij geen rust hebben en blijven spoken.

Pas maar op wanneer je je weer op of nabij de plas begeeft.
En dan níet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb!