Blog

Hommel aan de wandel

juli 2014
Nou, dit was wel een héél apart ‘wandelingetje’…
Zojuist stond ik in de tuin te genieten van mijn zwakke momenten van de laatste tijd (lees: van de plantjes die ik tóch weer gekocht had in tuincentrum Osdorp).

Met aandacht volgen
Vanuit een ooghoek zag ik op de tegels een hommel aan de wandel. Tussendoor stond ze steeds even stil om met haar kont te wiebelen. Het zag er zo boeiend uit, dat ik besloot haar met de camera te volgen. Ze begon bij een kruipplant waarvan ik de naam niet meer weet…

Dirty dancing?
Vervolgens wandelde ze naar de anemoon, die mooi in knop stond. Een grappig tafereel, want… wat was ze toch aan ’t doen…?!

(Let ook eens op die lange tong die de hommel uitsteekt tijdens haar wasbeurt.)

Vervolgens bij de viooltjes aangekomen…

Hommel geniet van de viooltjes

Met onderstaande video komt bovenstaande foto tot leven.