Natuurmomenten

Hommel met losse heupen

juli 2014
Nou, dit was wel héél apart…
Zojuist stond ik in de tuin te genieten van mijn zwakke momenten van de laatste tijd (lees: van de plantjes die ik tóch weer had gekocht in Tuincentrum Osdorp). Opeens was vanuit een ooghoek te zien, dat een hommel met losse heupen zich over de tegels bewoog.

Dirty Dancing op de dansvloer

Dansend door de tuin
De mooie dame met ronde vormen stond tussendoor steeds even stil om extra met haar kont te wiebelen. Het zag er zo gezellig uit, dat ik haar met de camera volgde richting bloemen en planten.

Ze ging eerst over een in bloei staande kruipplant waarvan ik de naam niet meer weet. Vervolgens danste ze naar de anemoon, die knap in knop stond. Een grappig tafereel, want… de gezellige zoemer ging helemaal los! Was ze de knop soms aan het verleiden…?

 Vervolgens bij de viooltjes aangekomen, rustte ze even uit met een lekker tussendoortje.

Hommel geniet van viooltje