Natuurmomenten

In groen gezelschap

november 2010
De pindasilo aan het raam werkt nog steeds prima als vogellokker. Toen ik vorige week met een kop thee de kamer binnenliep, zaten er twee halsbandparkieten van te eten. Geweldig. Gelukkig maar dat de raamklever het gewicht van de grote groene gasten aankon en netjes aan het raam bleef hangen.

Twee halsbandparkieten aan de raamsilo met pinda's.

In ieder geval is het zo, dat ik geregeld in groen gezelschap ben. Op dit moment – nu ik zit te typen – zit er naast mij aan het raam één halsbandparkiet (zo leuk zo dichtbij), terwijl er op hetzelfde moment in m’n tuin beneden waar ik op uitkijk, ook nog drie parkieten zitten en in de tuin van de buren ook drie. Gezellig hoor, al die mooie grote groene wezens tijdens het thuiswerken. Een soort collega’s.

Voorzichtig kijk ik opzij en kijk recht in de ogen van de parkiet. Hij kijkt me aan met een blik van ‘wat kijk je nou mens, ik zit te eten!’