Natuurmomenten

In memoriam

oktober 2011
Het gaat niet gebeuren volgend jaar: geen pelizwanen rond de Sloterplas.
De uit Artis ontsnapte pelikaan die het afgelopen augustus gigantisch naar haar zin leek te hebben aan de Sloterplas, heeft opnieuw het nieuws gehaald.

Even hadden we de hoop dat de pelikaan zich zou laten verleiden door een aantrekkelijke zwaan waarmee ze een gezinnetje zou kunnen stichten aan de plas. Díe hoop is nu definitief verkeken.

Vast in de ban van een Duitse zwaan die hier op vakantie was (een zwanentoerist of toeristenzwaan?), dacht zij, door hem achterna te reizen, haar geluk in Duitsland verder voort te kunnen zetten (Grenzeloos Verliefd). Dan zouden er kleine deutsche Pelischwäne komen, Duitse pelizwaantjes.

Maar ja, liefde maakt blind. Zo blind, dat de pelikaan zo tegen een windmolen aan gevlogen is. Onze pelikaan is niet meer.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

De uit Artis ontsnapte pelikaan, die haar draai aan de Sloterplas gevonden leek te hebben, is in Duitsland om het leven gekomen

Nieuws AT5Ontsnapte pelikaan is dood

Bovenstaande foto van de pelikaan heb ik toegestuurd gekregen van dhr. M. Pellicaan (toepasselijk, niet? Hij heet écht zo). Zelf had ik alleen maar foto’s van een liggende pelikaan en dan is deze waarop ze vrolijk rondstapt veel gezelliger. Voor de gelegenheid heb ik de foto maar ingelijst. Een mooie herinnering, want het was toch wel heel bijzonder allemaal.

(En nu maar afwachten wat er een volgende keer uit Artis ontsnapt. Komt er straks opeens een geflipte chimpansee uit een boom springen…!)