Disney,  Natuurmomenten

Kat langs de Sloterplas!

januari 2018
Een rondje door het Ruige Riet van het Sloterpark hadden we al eerder gemaakt, maar de Sloterplas had Disney nog niet gezien. Dus hup, kat in de fietsmand en daar gingen we dan!
Op een gegeven moment zagen we in de verte de buurman met zijn hond lopen en gezien ons vervoermiddel, kwamen ze al snel dichterbij. We stopten even voor een praatje. Tenminste… de hónd had praatjes. Die vond het vast maar raar, een kat op de fiets.

Geboortebericht op de brug
Het was maar een paar trappen verder fietsen, toen we bij de brug over de President Allendelaan aankwamen.

Kitten Disney bij de brug over de Allendelaan

En weet je wat het leuke is? Toen ik op 16 juli 2017 op een zondagochtend over deze brug liep, kreeg ik een Whatsapp bericht van mijn collega: de kittens waren geboren! En nóg leuker is, dat wanneer je op de brug staat, je bijna Disney’s geboortehuis binnen kunt kijken. Hoe bijzonder om hier vandaag dan met Disney zelf te staan!

Recht vooruit, daar staat de flat waar Disney geboren is

Uitzicht vanaf de brug over de Allendelaan

Groot Landschap
Daar waren we dan, bij de Sloterplas. Disney had er alleen nog even geen oog voor, want wat was dát nou voor vreemd ding daar op die heuvel? Een ruimteschip…?

Kitten Disney bij de Sloterplas

Kunstwerk Groot Landschap

Kitten Disney ziet de heuvel met kunstwerk Groot Landschap

Sloterplas in beeld
Eenmaal haar blik over de plas gericht, stond Disney nog steeds op scherp, want ‘whoooow’, wat was het hier gróót! In de tuin was ze de minivijver gewend. Dit was duidelijk andere koek!

Disney kijkt ogen uit over Sloterplas

We zijn niet te lang gebleven, want al die indrukken zijn natuurlijk best vermoeiend voor een kitten. Eenmaal weer ‘veilig’ in haar fietsmand, had ze dan ook niet eens de puf meer om de meerkoeten gedag te zeggen. Dat zou ze een volgende keer wel doen.

Disney Sloterplas