Natuurmomenten

Kikker speelt verstoppertje

“1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Wie niet weg is, is gezien!

september 2014
Een paar dagen geleden zei ik nog teleurgesteld tegen een vriendin, dat die kikker zich dit seizoen slechts één keer op de foto heeft laten zetten. Misschien alleen maar om mij een plezier te doen. Hij had zich in ieder geval alweer een paar weken niet meer laten zien. Gisterochtend echter – zondagmorgen vroeg – toen ik met een kop koffie in de tuin wat om me heen stond te kijken, zag ik vanuit een ooghoek opeens iets wegspringen, een kikker. Ooooh, hij is er nog, schoot door me heen. Waarna ik snel naar binnen rende (zonder koffie te morsen).

Sh*t, dacht kikker, ik ben gezien
Kómt ze weer met die camera, pff.

Kikker verstopt zich, maar wordt toch gezien...

Maar vanmorgen maakte het kikker niet meer uit en dacht hij: ach, ze weet nu toch al dat ik er nog ben. Dan hoef ik me ook niet meer te verstoppen. Een maandagochtendpleziertje is haar best gegund.

Kikker in bad

Kikker in de minivijver


Kikkermomenten 2014

Andere kikkerjaren