Natuurmomenten

Konijnendorp Sloterpark

november 2015
Ken je de verschillende konijnendorpen in het Sloterpark? Het zijn er heel veel en ze zien er allemaal weer anders uit. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat het altijd wel leuk is om er even op bezoek te gaan. Meestal is er volop leven en rennen en huppelen de konijnen in ’t rond. Maar niet vandaag. Vandaag was het stil. En dat had een reden.

Konijnendorp Sloterpark, zone C

Een van de konijnendorpen in het Sloterpark

Konijnen en worteltaart
Alleen ome Ko van de hoek was thuis en die wist te vertellen dat het hele dorp uitgelopen was naar de Lidl op Tussenmeer. Die supermarkt heeft namelijk een interessante aanbieding: €1,- voor een overheerlijke worteltaart. Maar… elke klant mag slechts één taart aanschaffen. Op = op.

Nu vraag je je wellicht af waarom ome Ko dan niet net als zijn dorpsgenoten naar de Lidl is? Nou, dat is vrij simpel. De beste man lust geen worteltaart!

Ome Ko Nijn voor zijn prachtige woning

Konijn voor prachtige woning in konijnendorp

Twitteropname
Na mij te woord gestaan te hebben, ging het konijn weer naar binnen en besloot ik om nog even een kijkje te nemen in het konijnendorp. De mensen op Twitter konden meekijken. Bijzondere architectuur…

Op bezoek bij een van de konijnendorpen in het #Sloterpark. Meestal staat er een bakkie koffie klaar. Vandaag niet. pic.twitter.com/GoNInaNUhC

 

Maar zonder gekkigheid: het is opmerkelijk stil
Struikel je in het Sloterpark gewoonlijk over de konijnen, het hele jaar door, de laatste tijd is het toch wel opvallend rustig in de konijnendorpen, tussen de struiken en ook op de paden. Saai hoor. En heb ik gewoonlijk al altijd de drang om uit nieuwsgierigheid m’n hoofd in een konijnenhol te steken, nu des te meer. Want zitten de families soms knus met z’n allen rondom een grote ondergrondse open haard, zijn ze op vakantie, heerst er een griepgolf of… wat?!

Een van de holen (huizen) in konijnendorp Sloterpark