Natuurmomenten

Krijg nou wat, Dracula!

april 2013
Een paar dagen geleden tijdens mijn ‘after work’ wandeling, keek ik met een frons naar een vreemde snuiter die maar heen en weer bleef vliegen. Hij vloog zo’n 30 meter vooruit, om vervolgens dezelfde 30 meter weer terug te vliegen. Keer op keer. Toen hij over me heen sjeesde, zag ik het: het was een vleermuis!

Dolenthousiast probeerde ik het malle diertje op de foto te zetten, er al even mal achteraan rennend. Het lukte natuurlijk voor geen meter, met als resultaat dat ik heel veel foto’s gemaakt heb van – juist – lucht.

Lucht... De vleermuis was me te snel af.

Maar ik gaf niet op, klikte maar wat, om vervolgens bij thuiskomst op de computer te ontdekken dat er hier en daar toch nog wel iets ‘enigszins herkenbaars’ te zien was. Hopelijk komt er snel nog een volgende keer.

Vleermuis bij het Ruige Riet in het Sloterpark
Vleermuis bij het Ruige Riet in het Sloterpark

Tijdens mijn heen en weer gehuppel, moest ik opeens denken aan de eindejaarsmusical járen geleden in de zesde klas (groep 8) van de lagere school. Daarin speelde ik Gravin Dracula.

Pff, slechte herinneringen heb ik daaraan.

Vleermuis bij het Ruige Riet in het Sloterpark