Natuurmomenten

Lancering PUUR speltbrood

Gefladder aan het ontbijt

Een uitnodiging van voedingsdeskundige Rolien Scheepbouwer, bekend van haar artikelen voor VROUW op Telegraaf.nl, bracht mij op vrijdagochtend 5 september jl. op een prachtige locatie in Utrecht voor een bijzonder ontbijt.

PUUR speltbrood

PUUR natuur

Deze ochtend werd een mooi nieuw product gelanceerd, waar Rolien het gezicht van zal zijn: PUUR speltbrood. Het oergraan spelt, zoals spelt hoort te zijn: 100%. Dus zonder lactose, zonder E-nummers, zonder toegevoegde suikers en zonder tarwe.
Tarwe wordt de laatste jaren flink bekritiseerd; steeds meer mensen ontdekken, na tarwe een tijd uit de weg gegaan te zijn, dat allerlei vage gezondheidsklachten – van darmproblemen tot vermoeidheidsklachten – verdwijnen. Deze mensen vinden in spelt vaak een goede vervanging.

De gedachte achter tarwevrij
Met tarwe ‘zoals het ooit was’ is niets mis. Het product zou inmiddels echter zo gemanipuleerd zijn om de oogst maar zo groot mogelijk te maken en er zoveel mogelijk geld mee te verdienen, dat het in voedingswaarde hard achteruit gegaan is. Dat kun je zien als het doorfokken met rashonden; de kwaliteit wordt er niet beter op. Doordat de schappen van supermarkten vandaag de dag barstensvol tarweproducten staan, waar men zodoende veel te veel van is gaan eten, zouden steeds meer mensen overgevoelig geworden zijn.

PUUR brood wordt ambachtelijk bereid en is verkrijgbaar bij de ambachtelijke bakker.

Topsport en Sporttop draaien om kwaliteit

Ook stichting Sporttop van oud-schaatskampioen Jochem Uytdehaage is aan het PUUR brood gekoppeld. En het was dan ook Jochem Uytdehaage die niet alleen het 10-jarig bestaan van zijn stichting vierde, maar tevens deze speciale ochtend leidde.
Na een heerlijk ontbijt in de buitenlucht waarbij ook enkele nieuwe kampioenen mét hun medailles aanwezig waren – winnares Olympisch goud Jorien ter Mors en winnares Olympisch zilver Marit Bouwmeester – kon het hele gezelschap naar binnen voor een bevlogen presentatie van Jochem.

Met de aankoop van PUUR brood, steun je niet alleen je eigen gezondheid, maar tevens jong sporttalent, wat ons landje natuurlijk weer de nodige medailles op gaat leveren!

’s Morgens vroeg had Jochem mij nog gebeld: “Welke kleur doe jij vandaag aan Mar?”
En zie hier…

Marjori Hong en Jochem Uytdehaage tijdens lancering PUUR speltbrood

(Even serieus: dat we hier dezelfde kleur dragen is PUUR toeval)

*  *  *

Rolien Scheepbouwer met het ‘krokantje’.

Het krokantje (PUUR speltbrood)  van Rolien Scheepbouwer

Belegtip van Rolien:

  • 1 PUUR krokantje
  • 2 plakjes biologische kalkoenfilet
  • rucola
  • 3 schijfjes appel
  • rode pesto

Besmeer een PUUR krokantje met een beetje rode pesto, beleg het met de rucola, plakjes biologische kalkoenfilet en schijfjes appel. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per 100 gram:
energie 235 kcal, vetten 10,3 g (waarvan verzadigde vetzuren 1,9 g), koolhydraten 20,4 g (waarvan suikers 2,4 g), vezels 3,1 g, eiwitten 13,6 g en zout 1,2 g).