Natuurmomenten

Libel verknocht aan mahonia

augustus 2016
Belle de libel bracht een bezoekje aan de tuin en werd op slag verliefd op de mahonia in de hoek. Een stekelige, beestachtig aantrekkelijke groenblijvende heester, waar ook de merels gek op zijn. De mooie libel klampte zich vast aan het bosje jonge takken dat nog bijeen gevouwen zat, en liet niet meer los.

Belle en het Beest

 

Belle de libel & de mahoniestruik

Ik snap het maar al te goed, dat de libel gecharmeerd was van de mahonia met zijn prachtige bladeren. Op andere momenten heeft hij zelfs ook mooie gele bloemen en diepblauwe bessen om mee te sjansen.

Vol overgave hing de libel aan de mahonia; ze wilde niet meer loslaten

Het lijkt wel of de libel het bosje jonge takken en bladeren open wil peuteren.

Libel lijkt de jonge bladeren van de mahoniestruik los te willen peuteren

Alles is liefde
Elke keer wanneer de libel weg leek te gaan, bleek dat ze alleen maar even haar pootjes had willen strekken. Na een paar seconden kwam ze namelijk toch weer terug om de mahonia beet te grijpen. Gedurende dit hele toneelstuk, was op de achtergrond constant het romantische geruis van de bomen te horen. Echt, ze heeft er langer dan twee uur gehangen! Tussendoor heb ik met m’n visite in de tuin koffie gedronken en daarna nog geluncht en afgewassen. En steeds wanneer ik uit nieuwsgierigheid een blik op de mahonia wierp, bleek dat Lady Dragonfly nog altijd aan het bosje jonge takken zat te pulken. Dacht zij wellicht dat wanneer zij zich tot de kern zou werken, haar prins zou verschijnen?

PS. Ik heb geen flauw idee of mijn tuinlibel wel echt een vrouwtje is hoor. Ik bedacht echter dat toch alleen maar een vrouw zich zo theatraal aan iets/iemand vast zou kunnen klampen ;-)

 


 

Een libel is zoals het lelijke eendje

Sowieso heb ik een zwak voor stekelige planten