Natuurmomenten

Manke Nelis terug in het Vondelpark

januari 2015
Weet je nog, die ooievaars? Het is alweer even geleden dat ooievaar Manke Nelis met zijn gezin de gemoederen in Amsterdam Nieuw-West flink bezighield.  En daar bleef het niet bij. Nee, al snel volgden nóg een aantal soortgenoten, met als gevolg dat de straten al snel niet alleen vol ooievaars, maar ook vol bewonderaars stonden.

Op Gefladder begon dit hele avontuur toen ik een anekdote plaatste over de vijf! ooievaars die ik in het Sloterpark gezien had. Ooievaars waarvan er één mank was.
Voor ik het wist, zat er een bericht in mijn mailbox van Ooievaars020 met de melding dat we hier te maken hadden met het ooievaarsgezin uit het Vondelpark: vader (die manke), moeder en hun drie kinderen.

DEEL 1DEEL 2DEEL 3DEEL 4DEEL 5DEEL 6DEEL 7

Wanneer moeder de vrouw
van huis is…

Manke Nelis vandaag de dag
Sinds die eerste kennismaking met Ooievaars020, is het contact met o.a. Paul Koene gebleven. Paul geeft ons hier met een van zijn filmpjes een kijkje in het Vondelpark en liet via de mail speciaal nog even weten dat Manke Nelis zich opperbest vermaakt. Met een andere dame! Ja, je leest het goed. Want waar zijn vrouw en kinderen de vermoeiende tocht naar het verre Afrika maakten en nu ergens in het zonnetje overwinteren, is die manke in Nederland gebleven om zich hier enkele maanden met ander vrouwelijk schoon bezig te houden. De stinkerd.

In het filmpje bevindt ‘die andere vrouw’ zich op de afgeknotte boom en is Nelis voornamelijk beneden op het grasveld te vinden. Overigens vermaken ook de andere vogels zich prima in het Vondelpark. Krijg je van die beelden niet ook meteen zin om even lekker naar buiten te gaan?

 

Geef (jezelf) Gefladder cadeau!