Natuurmomenten

Met een bruin petje

mei 2021
Tijdens een wandeling door Heemtuin Sloterpark, werd mijn aandacht getrokken door een nieuw vogeltje. Tenminste, ik had het kleine ding nog niet eerder gezien.
Een vogel met een bruin petje, ik had geen flauw idee wat het was geweest. Maar… dan is er natuurlijk altijd nog die slimme telefoon waarop Google altijd wel een antwoord klaar heeft.

Vogel… bruin petje… > afbeeldingen
Nou ja, het bleek gewoon de vrouwelijke versie van de zwartkop te zijn! De afbeeldingen toonden inderdaad het vogeltje, dat ik een minuut eerder gezien had. En ja, zwartkoppen was ik wel vaker tegengekomen in de heemtuin. Dat waren dus de mannetjes.

Vogel met bruin petje

Maar dan een paar dagen later
Ik zou werkelijk zwéren dat het een zwartkop was, die ik daar de tuin uit zag vliegen. Tegelijkertijd had ik zoiets van: Mar, houd je mond nu maar, het zal wel wishful thinking zijn. Je ziet ze in de heemtuin en denkt dan meteen dat je ze ook in je tuin hebt (maar stiekem was ik er toch vrij zeker van).

Dan wéér een paar dagen later…
Ik was geconcentreerd aan het thuiswerken toen opeens een zeker vogelgeluid me uit mijn concentratie haalde. Krijg nou wat, dacht ik. Dat móet ‘m zijn! Ik snelde met m’n camera naar het raam en ja hoor, de zwartkop!