Natuurmomenten

Niet één, maar twee kikkers

september 2013
Gisteren was ik rustig begonnen met het herfstklaar maken van de tuin. Opeens was er vlak voor me wat geritsel. Dat is Henk, dacht ik meteen. En ja hoor, verstoord sprong hij richting het vijvertje om me vanuit het water verder in de gaten te kunnen houden. Uiteraard vond ik dat maar wát gezellig. Een paar minuten later hoorde ik wederom geritsel en vanuit mijn rechter ooghoek zag ik nog net een tweede kikker met een perfecte plons in het water terechtkomen. Henk zat nog steeds op dezelfde plek in het water. Er waren dus twéé kikkers in de tuin!

Boven Henk en rechts de kleinere kikker
(en in het midden die grote groene)

Niet één, maar twéé kikkers in de tuin!

Helemaal verheugd liep ik naar het vijvertje om die twee eens goed te bekijken. Ze waren helemaal niet bang voor me en namen af en toe een duik onder water om vervolgens relaxed de kant weer op te klimmen. Het tweede kikkertje bleek trouwens duidelijk kleiner te zijn.

Boven de kleinere kikker en onder Henk

Niet één, maar twéé kikkers in de tuin!

En nu vraag ik mij af: zal die kleinere nou een van de kikkertjes zijn die ik zelf van april t/m juni verzorgd heb of kunnen die helemaal nog niet zo snel gegroeid zijn? Tja, ik weet het ook niet hoor. Hoe het ook zij, het is in ieder geval wél leuk om te weten dat Henk niet alleen is!


Kikkermomenten 2013

Andere kikkerjaren