Natuurmomenten

Ooievaar – deel I

december 2009
Net terug van hardlopen en hoewel ik de sneeuw nu eigenlijk wel zat ben, heb ik weer optimaal van m’n loopje genoten. Tijdens het laatste stuk stond daar zoals altijd de mevrouw met haar hond de reigers eten te geven. Tenminste… gewoonlijk zijn het de reigers die om haar heen staan, maar dit keer niet. Dit keer gaf ze eten aan… een ooievaar!

Is zij het wel of is zij het niet…

Jee, wat een mooi beest zeg. En groot. Echt geweldig om zo van dichtbij te zien. Zomaar in dit park, waar ik er in de 15 jaar dat ik er loop, nog nooit eerder een gezien heb. Hmm, zou het juffrouw Ooievaar geweest kunnen zijn? De Fabeltjeskrant is sinds kort wél weer op de televisie, dus het zou zomaar kunnen…

Moet ik er dan echt over na gaan denken om ook tijdens het hardlopen een camera mee te nemen? Nee toch zeker? Maar toch is het steeds tijdens het hardlopen, dat er weer iets bijzonders is wat ik eigenlijk graag even had vastgelegd, tja.

Ach ja, nu eerst maar eens lekker douchen en dan aan het werk. De maandag had in ieder geval niet beter kunnen beginnen!

Ooievaar – deel II