Natuurmomenten

Ooievaar overwintert in stijl

november 2014
Overwinteren, dat wil je natuurlijk knus in je eigen huisje doen. En elk huis ziet er weer volkomen anders uit, zoals elke zondag in het programma VT Wonen van SBS6 te zien is.
Mooi, die metamorfoses. Maar toch… voor mij mag er nog wat meer groen gebruikt worden! Met meer planten ziet een woning er meteen een stuk gemoedelijker uit. Dat geeft mij tenminste dat echte ’thuisgevoel’.

Ooievaar met groene vingers
Wie het helemaal met mij eens lijkt te zijn, is een zekere schone dame uit Amsterdam – de maîtresse van Manke Nelis (zijn vrouw zit momenteel met de kinderen in Afrika).
Met een flinke toef groen heeft deze ooievaarsdame een uiterst gezellig plekje gecreëerd, op grote hoogte, ergens in het Amsterdamse Vondelpark. Ja, ze heeft het prima voor elkaar.

Ooievaar overwintert in stijl in Vondelpark Amsterdam

Foto: Paul Koene

Overwintering ooievaars
Het gaat opvallend goed met de ooievaar in Nederland, zo liet ik mij vertellen door Albert de Jong van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Steeds meer ooievaars besluiten zelfs om in Nederland te overwinteren. En áls ze dat dan doen – concludeer ik uit bovenstaande foto – dan doen ze dat graag groen. Geheel in stijl!

Maar het kan natuurlijk ook dat de ooievaar hierboven een uitzondering is… ;-)