Natuurmomenten

Ooievaarsposse

augustus 2014 – ooievaars deel 7
Tussen al die ooievaars, is ook steeds een reiger te vinden. Een reiger die zich het kaas niet van z’n brood laat eten. Tenminste, mééstal niet. Op deze foto schrok hij namelijk toch wel behoorlijk, toen de ooievaars met z’n allen op een door omwoners toegegooid visje afdoken.

Reiger schrikt zich rot van dat schorem a.k.a. ooievaars

Nog een filmpje van laatst.

Voeren?
Het voeren van jonge ooievaars in deze tijd van het jaar – vlák voor ze op reis moeten – wordt overigens afgeraden. Sowieso mogen ze nooit brood hebben (daar kunnen ze zelfs dood van gaan), las ik op Ooievaars020: ooievaar niet voeren

Die geringde
Weet je nog, dat zich bij de groep van vijf, twee geringde ooievaars gevoegd hadden? De ene had als ringnummer 3E732. Mat Janssen heeft via Griel.nl achterhaald dat deze ooievaar uit Rijswijk komt!
Bijzonder hoor, al deze gebeurtenissen waar ik eerder geen weet van had. En wat denk je trouwens dat ik zag bij het inzoomen van de foto’s? Ooievaar 3E732 blijkt, zonder dat ik het zelf doorhad, de ooievaar te zijn die ik met het visje op beeld heb kunnen vastleggen (in deel 6)!

De geringde ooievaar uit Rijswijk
De geringde ooievaar uit Rijswijk

PS. Inmiddels heeft zich bij de groep van zeven, een achtste ooievaar gevoegd. Dan lijkt het er toch echt op dat Amsterdam Nieuw-West een verzamelplek wordt voor de grote tocht naar Afrika.