Natuurmomenten

Pitstop bij de lepelaars

mei 2015
De komende tijd gaat de camera mee met hardlopen, zodat tussendoor even stilgehouden kan worden bij de lepelaars om wat beelden te schieten. Het is zoiets als een fijne ‘intervaltraining’.

Woensdagochtend 13 mei 2015
Na het geslaagde bezoek van gisteren, ging ik vandaag weer even goedemorgen zeggen tegen die twee prachtige witte wezens daar hoog in de boom. Het is toch alsof zich een sprookje boven je hoofd afspeelt. En dan ook nog die strak blauwe hemel. Hemels!

Links een reiger en rechts de twee lepelaars

Reiger en lepelaars in het 'reigersbos' van Sloterpark Amsterdam Nieuw-West

Reiger op de toppen van de naaldboom - Sloterpark Amsterdam Nieuw-West
De lepelaars op hun nest - Amsterdam Nieuw-West

Dinsdagochtend 14 mei 2015
Paul Koene vertelde dat hij bij de lepelaars geweest was en dat er een dérde lepelaar aanwezig was. Hij vermoedde dat het hier om één dame en twee heren ging en je raadt het al… de heren hadden constant ruzie.

Hoewel die derde lepelaar en het geruzie helaas niet op film staan, heeft Paul wél andere mooie beelden kunnen maken (met zijn camera op statief heeft hij geen wiebelende, maar strákke beelden).

Vrijdagochtend 15 mei 2015
Deze ochtend geen drie of misschien wel vier lepelaars. Zelfs geen twee. Nee, het bleek een zeer rustige vrijdagmorgen te zijn: één lepelaar zat heerlijk soezend op het nest.

Soezende lepelaar in Sloterpark Amsterdam Nieuw-West

Toen ik op de terugweg nog een laatste tussenstop maakte, was het enige verschil met eerder, dat de lepelaar nu een beetje wakker was.

Lepelaar vredig op 't nest - Sloterpark Amsterdam Nieuw-West

In ieder geval zag alles er ‘normaal’ en vredig uit. Een goed teken.

*  *  *

Lepelaars Sloterpark Amsterdam Nieuw-West