Natuurmomenten

Politie zoekt putters

februari 2016
Op de terugweg van een wandeling, zag ik enige meters voor me een politieauto staan. Kort daarop kwamen rechts uit het Ruige Riet de agenten gesneld. Ze waren duidelijk op zoek, maar naar wie of wat was mij niet duidelijk.

Politie driftig op zoek

Politie op zoek bij fietspad langs Ruige Riet Sloterpark

Putters gesignaleerd in winters zonnetje
Al snel echter, toen ik de politiewagen voorbijgelopen was, hoorde ik aan m’n linkerkant wat geritsel. En ja hoor, daar zaten de twee, waarvan ik het vermoeden had dat zíj de verdachten waren, twee putters. Ze hadden duidelijk iets gepikt.

Putters in winters zonnetje gesignaleerd

De twee gesignaleerde putters waren zich van geen kwaad bewust.

Putters pikken een zonnetje mee

Het enige wat ze namelijk wilden was ‘een zonnetje meepikken’.
Dát is toch niet strafbaar?

Putters in winters zonnetje

Chagrijnige kop
Hoewel enigszins chagrijnig toen ik liet weten dat ze door de politie gezocht werden…

Putter met chagrijnige kop

… ging de putter gewoon over tot de orde van de dag: veren schikken.

putter schikt zijn veren

En de putterpolitie?
Die was met vliegende vaart het park weer uit gereden.

VIDEO
Putter een en al onschuld.