Natuurmomenten

Schildpadden in de heemtuin

maart 2012
Vanmorgen ging ik de deur uit met de bedoeling de groene specht op de foto te zetten. Grote bonte spechten waren er genoeg, maar die gróene liet zich vandaag niet zien. Jammer.
Bij de heemtuin aangekomen, bedacht ik opeens dat de roodwangschildpadden misschien wel lekker in het ochtendzonnetje langs het water zouden zitten. Dat zou wel heel mooi zijn, aangezien ik de schildpadden tot nu toe nog niet duidelijk op de foto had. Alleen vorig jaar tijdens de vaarexcursie was het gelukt om een vluchtig, vaag plaatje te schieten.

Het water langs de Heemtuin. Hier zitten de roodwangschildpadden, klein en groot

Onder water
Dus hup, de heemtuin in richting het water en… PLONS! (Nee nee, ik viel niet in het water hoor.)
Potver, er bleek vlak voor m’n neus een schildpad gezeten te hebben, die van schrik snel het water in gedoken was. Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan. De roodwang bleef echter goed zichtbaar onder water, waardoor ik hoopte dat als ik stil zou zijn, hij gewoon weer boven zou komen.

Roodwangschildpad onder water in Heemtuin Sloterpark

De roodwang zwom onder de stam door…

2012-roodwangschildpad-onder-water-2

En kwam weer boven.

2012-roodwangschildpad-onder-water-3

Heel langzaam natuurlijk.

2012-roodwangschildpad-onder-water-4

Ondertussen bleef ik stil en bewoog ik me amper.

2012-roodwangschildpad-onder-water-5

Schildpad (roodwangschildpad) op een stammetje in de zon

Jeetje, wat een cadeau om hier zo bij te kunnen staan. Gewoon in Amsterdam, in het park naast de deur. Hoe speciaal. Eindelijk gelukt. En niet alleen op foto, maar ook op film.

VIDEO
Roodwangschildpad klimt op stam

De natuurkamer (in gebouw De Drijfsijs)
Natuurspeeltuin De Natureluur

Archief